Detox/Tarmrening

En Detox/tarmrening innebär att du låter tarmsystemet vila från mat och dryck som påverkar och belastar kroppens system negativt.En fungerande tarm och matsmältnings är viktig för:

Näringsupptaget,hormonproduktionen,immunförsvaret och nervsystemet,produktionen av B-och K-vitamin.

70-80% av immunsystemet sitter i tarmen.

Överbelastade tarmar bidrar till ett för tidigt åldrande,övervikt olika sjukdomar och trötthet.

En oren tarm kan leda till näringsbrist,vilket kan bero på plack i tarmen som förhindrar näringsupptaget,men även att föruttnelsebakterier av olika slag tar för stor del  av näringen.Föruttnelsebakterier bildar toxiner (gifter) som i sin tur leder till självförgiftning.

Läckande tarm:

En förstoppad tarm förstärker förgifningssymptomen ytterligare då tarmen börjar läcka in dessa toxiner in i kroppen genom tarmväggarna (tarmläckagesyndromet).Lever och lymfa får bl.a sen ta hand om dessa toxiner vilket kan leda till att dessa organ samt blodomloppet blir överbelastat.En läckande tarm anses kunna skapa inflammatoriska besvär som tex IBS,Crohns och Ulcerös colit.

Vid nedsatt tarmfunktion trivs även olika slag av parasitsjukdomar och candida bättre,vilket kan försämra det hela ytterligare.

Tarmsystemet och lymfsystemet är nära förbundna.Om tarmen är förgiftad blir även lymfsystemet drabbad.Lymfvätskan får svårare att föra ut gifterna när tarmen är igenslammad.

Därför är det det bra att efter en tarmrening fortsätta med en LYMFRENING.

En väl genomförd tarmrening ofta i kombination med en fasta och detox och senare en kostomläggning innehållande bl.a probiotika kan därför vara väldigt bra att få bukt med en problemtarm.

Tecken på problem med tarmarna kan vara:

Matsmältningsproblem,förstoppning/diarre,gaser,trötthet,humörsvängningar,mental trötthet,depression,sömnsvårigheter,eksem,allergi,återkommande infektioner/förkylningar,värk o svullnader i leder/muskler,svampinfektioner,tjocktarmscancer.

Effekter av detox/tarmrening:

Varierar från person till person och beror på utgångsläget.Vanligaste effekterna är en känsla av lätthet i kropp/tanke/ sinne,mer energi,klarare hy.

Hur går en detox/tarmrening till:

Antingen köper du ett färdigt tarmreningspaket el också gör du din egen cleance/detox.

Om du gör själv hemma så använd 100% ekologiska produkter.Du kan varva juicer med örteer och vatten.

Drick gärna dagligen ljummet vatten med citron i,vilket verkar renande på lymfan.

En lymfrenande kur under 1 månad kan också göras på 1 msk olivola,1 msk pressad citron i ett glas  ljummet vatten.

En X-tra kraftfull rening av kroppen får du om du kombinerar en tarmrening/detox med LYMFBEHANDLING i den kraftfulla NBE 3000 maskinen jag använder på min klinik.

Vid frågor och pris maila el ring.