Kemisk peeling

Kemisk peeling

Vad är en kemisk peeling?

En kemisk peeling är en teknik som används för att förbättra utseendet på huden i ansiktet,halsen eller på händer.

En kemisk lösning baserad på fruktsyror appliceras på huden som får den att exfoliera och så småningom lossna.Den nya huden som framträder efter en peeling är oftast mjukare och mindre rynkig än den gamla huden.

Den nya huden är också tillfälligt mer känslig för solen.Följ de rekommendationerna som din hudterapeut föreskriver.En kemisk peeling kan man göra med 2-6 veckors intervall,beroende på hudstats och hudtyp,men vanligast är en beh i månaden.

Jag använder tre olika sorters peeling från Clinic Care:

Clinic Care Refresh Peel:Den peelar huden,stärker den och stimulerar hudens collagen.

Behandlar mot följande idikationer:Åldrande hud,Solskadad hud,ojämn hud,fina linjer och rynkor,förstorade porer,slapp och färglös hud.

Alla peelingar mixas av din hudterapeut för att anpassa din hud.

 

Clinic Care Glow Peel:Hindrar melaninsyntesen.Säker att använda på mörkare hy.

Behandlar mot följande indikationer:Solskadad hud,hyperpigmenterad hy,ojämn hud,fina linjer och rynkor,förstorade porer,slapp och färglös hud,åldrande hud.

 

Clinic Care pure Peel:Passande för acne behandling eller irriterad hudstruktur.

Behandlar mot följande indikationer:Inflammatorisk och icke inflammatorisk acne,pormaskar och komedoner,ojämn hud,fina linjer och rynkor,förstorade porer,åldrande hud.

 

Öka effekten med din kemiska peeling:Med en kemisk peeling med Clinic Cares Peels så kan du alltid boka en förstärkning av behandlingen med en AHA + EGF Booster,som ger en snabb mesoterapiliknande hudstimulans utan injektioner och synlig fjällning.Den har en blandnig av fem olika Alpha Hydroxy Syror (AHA),antioxidanter och tillväxtfaktorer.Den har en auto-neutraliserande frisläppning av syrorna.Kundernas sociala liv påverkas inte.Särskiltrekommenderad för hudföryngring,lättare acne och förebyggande beh av åldrande hud.Upprepa beh 1 gång i veckan under en kur av behandlingar eller 1 gång i månaden för att förlänga andra behandlingars resultat.Utmärkt efter en kemisk peeling.

Fråga din hudterapeut om vad som passar dig bäst.

Viktigt att tänka på efter en kemisk peeling:Behandlingen gör din hud mer ljuskänslig pga att behandlingen peelar bort det övre hudlagret för att ge utrymme för nya hudceller.Solskydd är en absolut nödvändighet att använda efteråt.Efter behandlingen kommer du att uppleva en torrhet i huden som kan övergå till ett mindre flagande av huden.Här rekommenderar vi att du använder Clinic Care Serum efter behandlingen för att motverka de effekterna.